Макар  SARS-CoV-2 да е вирус епидемията  поставя въпроса за лекарствената

...
Макар  SARS-CoV-2 да е вирус епидемията  поставя въпроса за лекарствената
Коментари Харесай

Рискът от прекомерното използване на антибиотици срещу Covid-19

Макар  SARS-CoV-2 да е вирус епидемията  слага въпроса за лекарствената резистентност. Всички сме съсредоточени върху устойчивостта на антибиотиците и внезапно се срещнахме с  SARS-CoV-2 .  Ситуацията се усложнява истова, че въпросът за устойчивостта към антибиотиците може още веднъж да се върне на напред във времето след първата вълна на епидемията и поради това, че когато при човек се развива тежка пневмония, както в тази ситуация с Covid -19, попадайки в реанимация лекарите му назначават антибиотици за попречване на риска от вторична  зараза, разяснява доктор Бенжамен Давидо, експерт по инфекциозни болести за Slate.fr.
Съществува риск от развиване на устойчивост към антибиотиците, потвърждава д-р Даниел Тирион професор от факултета по фармация към университета в Монреал. Пациентите с Covid-19 имат доста необятна клиническа картина. Тези, които имат потребност от хоспитализация имат рентгенологични промени, което затруднява диференциалната диагностика. По някои предварителни данни, потреблението на антибиотици за доста от пациентите не е належащо.
Според проучване на Тимъти Майлз Роусън, публикуването на 2 май 8% от пациентите имат коинфекция (бактериална или гъбична), само че антибиотици получават 72% от пациентите. Въпросът за устойчивостта към антибиотици, която ще последва след епидемията от ковид не е безопасен. 
Устойчивостта, добита от някои бактерии при контакт с антибиотици е сериозен проблем за здравето - тез и бактерии, без значение от това дали са в индивида поради несъответстващо или дълготрайно деяние на антибиотиците или са му предадени от различен човек или животно, могат да станат съвсем неуязвими за лекуване. В момента не знаем нищо за вида пациенти, които получават антибиотици и за микробната динамичност. Популацията заболели, приети в болница в отделения за интензивна терапия, може би се отличава мощно от тази популация, която нормално се хоспитализира. По този метод динамичността на предаване на бактериите е друга, отбелязва доктор Даниел Тирион.
Добрата вест е в това, че решителните хигиенични ограничения, въведени поради рецесията с ковид могат да спрат предаването на резистнентни батерии. " Принудени сме да слагаме всички заболели в респираторна изолация, само че и в контактна изолираност - това е най-хубавият метод да се защитим от устойчивостта към антибиотиците, твърди доктор Давидо. По думите му пациентите имат стаи с обособени тоалетни и подхванати оптимални ограничения за сигурност. Това ще насочи нещата в вярната посока - в случай че на човек са предписали повече от нормално и това е повишило неговата самостоятелна резистентност към антибиотииците, то най-малко предаването на тази резистентност вътре в болничното заведение, евентуално, е намалено.
От позиция на бактериалната устойчивост пораждат други въпроси и различен аспект от епидемията - това е по-голямото потребление на водно-спиртни разтвори в голямо количество и по-систематично потребление на дезинфекциращи средства в публични места и домове.
 По този въпрос мненията се разделиха. Доктор Тирион счита, че съществува " безпокойствие поради непрекъснатото потребление на тези артикули. Те могат да трансформират естествената флора на популацията, оставяйки опция за развиването на патогенни бактерии. В литературата се среща данни, потвърждаващи тази позиция, само че по какъв начин това ще повлияе на сегашната пандемия не е ясно. "
Доктор Давидо е по-оптимистичен: " Ние още веднъж се приспособихме към санитарните правила и това е световен метод за битката с устойчивостта към антибиотиците по пътя на разрушаването на веригите на предаването на резистентните бактерии. "
Нова вяра против ковид: Съществуващо човешко антитяло може да го блокира
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР